Nem tudom pontosan, hogy ez egy málnahab vagy egy leves, de nagyon nagyon finom. A tejszíntől lágy, selymes lesz, a joghurt savanykásabb ízzel tölti fel, a málnától pedig gyönyörű színt és persze remek ízt kap. Egyszerűen tökéletes, hideg, friss és akár desszert helyett is tálalhatjátok 😉
Hozzávalók:
- 170 g málna,
- 100 g natúr joghurt,
- 2 evőkanál porcukor,
- 150 ml bogyós gyümölcslé,
- 150 ml hideg tejszín (30%-os)
Elkészítés:
A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek majd bele a levesbe.
A málnapüréhez adjuk a cukrot és a joghurtot, majd fagyasztóba rakjuk fél órára.
A tejszínt habbá verjük robotgéppel és lazán a málnás joghurthoz keverjük.
Friss málnaszemekkel, mentalevéllel díszítve tálaljuk.