Joghurtos málnahab (leves)

11257959_10206957734238964_5307305909655324464_n

Nem tudom  pontosan, hogy ez egy málnahab vagy egy leves, de nagyon nagyon finom. A tejszíntől lágy, selymes lesz, a joghurt savanykásabb ízzel tölti fel, a málnától pedig gyönyörű színt és persze remek ízt kap. Egyszerűen tökéletes, hideg, friss és akár desszert helyett is tálalhatjátok 😉

Hozzávalók:

  • 170 g málna,
  • 100 g natúr joghurt,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 150 ml bogyós gyümölcslé,
  • 150 ml hideg tejszín (30%-os)

Elkészítés:

A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek majd bele a levesbe.

A málnapüréhez adjuk a cukrot és a joghurtot, majd fagyasztóba rakjuk fél órára.

A tejszínt habbá verjük robotgéppel és lazán a málnás joghurthoz keverjük.

Friss málnaszemekkel, mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Hozzászólás