Citromos mákos palacsinta, áfonyás mascarponekrémmel

Szeretem a nyugis, esős szombat reggeleket. Amikor egy hosszú hét után addig alszik az ember lánya amíg szeretne, nem sürgeti senki…amikor megtölti a szobát a friss esőillat, és megtehetem, hogy csak 11-kor tápászkodom fel az ágyból és ráérősen összedobok egy palacsintát amit egy kávé és egy könyv társaságában el is fogyasztok…

Ez a nap ilyen volt..a többi dolog pedig halasztódott későbbre…mert ezeket a szombatokat ki kell élvezni 🙂

A palacsinta amúgy tuti befutó nagyjából mindenkinél, így nálam is. Ma egy kicsit másképp készítettem el…citromosan, mákkal, illetve nem klasszikus töltelékkel, hanem mascarponéval és áfonyával, ami remek választásnak bizonyult….kávéval a világ egyik legjobb reggelije 🙂

dsc_0732

Hozzávalók (kb. 12 db-hoz):

A tésztához:

  • 140 liszt,
  • 1/2 db citrom leve,
  • 1 evőkanál porcukor,
  • 1 db citrom héja,
  • 1.5 evőkanál mák,
  • 3 db tojás,
  • 300 ml tej.

A krémhez:

  • 250 g mascarpone,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 1 marék áfonya,
  • 1 késhegynyi vanília esszencia,
  • 0.5 db citrom héja.

Elkészítés:

A tészta hozzávalót összekeverjük, és egy palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. (kb. 12 db lesz belőle).

A krém hozzávalóit is összekeverjük.

Megtöltjük a palacsintákat és kétszer félbehajtjuk őket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s