Kukoricás Avokádós Feketebabos Édesburgonyasaláta

Huhhhúúú. Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de engem eléggé megvisel a meleg. Mondanám, hogy nem eszem sokat emiatt vagy jó szokásomhoz híven nem eszem üvegből a nutellát, evőkanállal, de akkor hazudnék. Viszont semmi nehezet, sült húsokat nem kívánok, úgyhogy nagyrészt leveseket és salátákat, illetve szendvicseket készítek itthon. A cézár, görög, caprese salátákon túl is van rengeteg féle sali, úgyhogy úgy döntöttem kicsit jobban utánanézek a lehetőségeknek.

DSC_0484

Ma reggel valahogy semmi nem úgy alakult ahogy azt terveztem. Bátran fogalmazhatok úgy, hogy az elképzeléseim alsó határát sem súrolta a napom eleje. Ilyenkor más nő elmegy vásárolni cipőket, ruhát, táskát vagy mondjuk parfümöt. Hát én elindultam a piacra. Bevallom őszintén, kb a lehető összes zöldségből vettem amit találtam. Madársali, lolo rosso, édesburgonya, újhagyma lila és fehér változatban, avokádó, gomba, padlizsán, karfiol, káposzta, paradicsom, paprika, rukkola, cékla…stb…biztos volt amit nem soroltam fel :))) Ezek után itthon összedobtam első körben egy fetás céklasalit, második körben pedig egy édesburgonyaslátát. Sejtettem, hogy finom lesz, de annyira király lett, hogy muszáj azonnal megosztanom veletek a receptet. Nem bonyolult és a nyári nagy melegben igazi felüdülés egy ilyet enni ebédre, vagy vacsira 😉

Hozzávalók 1 naaagy adaghoz:

  • 150 g édesburgonya,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 2 nagy evőkanál kukorica (konzerv, lecsepegtetve)
  • 2 nagy evőkanál feketebab (konzerv, lecsepegtetve),
  • 1/2 avokádó,
  • egy nagy marék vegyes saláta,
  • 1 szál újhagyma.

Az öntethez:

  • 1/2 lime leve,
  • 2-3 evőkanál olívaolaj,
  • 1 teáskanál méz,
  • csipet só,
  • csipet bors,

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Vizet forralunk és beledobjuk őket 8-10 percre. A cél, hogy ne főzzük szét az édesburgonyát. Lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és rádobjuk az édesburgonyakockákat, kukoricát és fekete babot, majd magasabb hőfokon kb 8-10 perc alatt átsütjük őket, hogy picit megpiruljanak a zöldségek. hagyjuk legalább langyosra hűlni.

Közben egy tálba szedjük a vegyes salátát, hozzáadjuk az előzőleg apróra vágott újhagymát és végül hozzákeverjük a megpirult zöldségeket. A tetejére avokádószeleteket vágunk.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük egy kis tálban és a salira öntjük.

Ha nem tudunk várni (én nyilván nm tudtam) akkor még melegen is fogyaszthatjuk, ha később akarjuk felszolgálni, akkor mindenképp hűtsük ki teljesen a pirult zöldségeket 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s